5 Forårstips til din hesteejendom

Vinterens våde og kolde måneder er endelig overstået. Jorden er optøet, fuglene kvidrer og dagene er blevet længere! Med foråret kommer tiden til at fikse og opfriske diverse tiltrængende steder på din ejendom. Måske har du en masse projekter du skal have styr på inden udendørssæsonen for alvor sætter ind. 

Det kan dog være et stort projekt at blive forårsklar. Men ofte kan man godt lokke nogle andre opstaldere, rideklubmedlemmer og forældre med til at hjælpe, såfremt der er "staldpizza"...

Vi har samlet et par tips til dig, så du kan blive forårsklar!

Odoo billede og tekstblok

1.Tjek og lav reperationer

Både efteråret og vinteren er våd, og vi har i år haft god frost, sne og is. Det danske vejr medbringer indimellem lidt kaos, når man er hesteejer. Veje, løbegange, ridebaner og bygninger kan godt tage skade af de mange måneder med vådt vejr. Derfor er det vigtigt at du tjekker efter skader og laver reparationer inden den travle udendørssæson går i gang. Det kan være en fordel at lave en oversigt over de ting, du gerne vil have fikset.

  • Tjek låse, boksdører og hegnsplanker, der kan være blevet beskadiget over vinteren. 

  • Tjek vandhaner, vandkopper og andre vandinstallationer. 

  • Tjek tagrender og nedløb - fjern blade og andet, der kan tilstoppe afløb. 


2. Tjek udendørs arealerne

Det våde vejr er ofte noget af det, vi som hesteejere, er mest trætte af. Hold øje med lavtliggende områder, hvor nedbør kan have skyllet underlaget væk. 

Gå en tur rundt på din ejendom og kontroller grøfter, fold og ridearealer. Mens du alligevel er ude og nyde forårsvejret, kan du passende tjekke hegnet. Er der nogle pæle, der skal skiftes, er der strøm hele vejen rundt og er hegnet forsvarligt. 


3. Ryd op 

Efter en lang indendørssæson, sker der ofte det, at du måske ikke lige så ofte kommer på genbrugspladsen med skrald og andet rod. Få styr på det der fylder - har du egentlig brug for det? Få ryddet op i stalden, i sadelrummet og i foderrummet. Vask, skrab eller fej mudder væk fra løbegange og andre flisearealer. Fjern løst stråfoder og eventuelle ødelagte baller.4. Kontrollér din brandslukker

Undersøg om din brandslukker stadig er komplet. Tjek for fysisk skade, lækage, om den er fuld eller om der er en udløbsdato. Hvis du ikke har en brandslukker, eller hvis den er udløbet på dato skal du anskaffe dig en ny. Sørg derudover for at brandslukkeren står et sted, hvor den er let at komme til. Din brandslukker bør kontrolleres eller udskiftes hvert femte år. 

5. Grovfoder

Ofte er Grovfoderforsyningen ved at være godt brugt ved foråret. De fleste af os starter vinteren med en stor organiseret stak af grovfoder. Når foråret rammer, er din stak måske mindre organiseret og med nogle frasorterede baller.

Du bør sikre dig, at du har nok stråfoder til resten af sæsonen. Har du for meget grovfoder i overskud, kan du overveje om det skal bortskaffes, sælges eller blot bruges inden den nye høst tages i brug. Vær gerne proaktiv og forbered dig på den kommende grovfodersæson. Står du selv for grovfoderet eller har du en fast leverandør? Det kan være en fordel at tjekke op på sin leverandør, og sikre sig en kontrakt på foderet til 2021/2022 sæsonen.