Gør din stald klar til efterår- og vinter

Det kan ikke kun være os, der synes året er gået stærkt. Vi er allerede nået efteråret, hvor hestene begynder at komme mere på stald efter sommergræsningen. Derfor kan det være en god idé, at få set på stalden. Det er at foretrække, at stalden er klar til den kedelige vinter. Vi har samlet et par nemme tips, så din stald er klar til vintersæsonen. 

1. LYS! Mørke tider kræver mere arbejdslys…

Med de kortere dage, kommer flere mørke timer. Tjek belysningen i din stald. Udskift gamle, dårlige pærer, og få monteret nogle mere energivenlige lamper. Måske du endda mangler belysning i gavlen af stalden, eller anden udendørs belysning. Få styr på det, inden du rigtig får behov for det til de korte og mørke dage. At lukke heste ind i mørke, er ikke altid det fedeste. Slet ikke hvis der er mudret ved leddet.

Odoo text and image block
Odoo billede og tekstblok

2. Med sommer kommer støv...

At strigle alt støvet ud af hestens pels, medvirker til støvet hv alle vegne. Inden hestene kommer helt på stald, så støv af! Fjern alt spindelvæv, også i loftet. Hvis du har flytbare gummimåtter i boksen, så overvej om du skal tage dem ud og gøre rent under måtterne. 

Husk at rengøre:

  • Vandkopper/Spande

  • Krybber/Foderspande

  • Saltstensholder

3. Ryd op, hæng op - få styr på det praktiske

Vintertid giver flere timer i stalden end udenfor. Derfor er det en god idé, at få styr på det praktiske. Få greb, kost, skovl mm. af vejen så der er sikker passage på staldgangen. Få styr på dækner, sadelrummet og ikke mindst foderummet.  

Tænk over hvor de våde dækner skal hænge. Overvej eventuelt at investere i en dækkentørre. Øg sikkerheden på vaskepladsen med skridsikkert underlag, der samtidig er lyddæmpende. Nogle gange er det de små ting, der gør det hele meget bedre. Se gummibelægninger her.