Hvorfor er vi vilde med OTTO måtterne?

      Når det kommer til at anlægge en high-performance ridebane, er det meget vigtigt, at vælge det helt rigtige underlag. For at få den bedste ridebane, er det ikke blot vigtigt med det rigtige toplag - nej det er også vigtigt, at have styr på det der ligger under toplaget.

      Lige under toplaget finder du afretningslaget, eller det nogle kalder et mellemlag. Det er det lag, der adskiller toplaget fra drænlaget. Opbygningen af din ridebane er derfor særdeles vigtig for ridebanens funktion. Til dels for dræning men også for, at have et stabilt rideunderlag.

      Og hvorfor er vi så vilde med OTTO måtterne som mellemlag? OTTO måtterne er ikke kun måtter til toppen-af-poppen ridebaner. De er til alle slags ridediscipliner, ryttere og niveauer. Hvad enten du rider dressur eller springer, er måtterne ideelle til dig. Fordelene ved måtterne er: 
      - Høj kvalitet og lang levetid
      - Pålidelig og hurtig dræning af toplaget
      - Vand opbevaring til tørre dage
      - Stødabsorberende og skridsikker
      - Temperaturbestandig

      OTTO måtterne giver dig muligheden for at få en ridebane i VM kvalitet!
      Odoo billede og tekstblok

      OTTO hulmåtterne er i høj kvalitet

      Den perforede OTTO måtte, er nok den ridebane måtte der er blevet lagt til flest ridebaner. Måtterne er blev brugt til etablering af flere tusinde ridebaner rundt omkring i verden. De er lavet i højkvalitets genbrugs materiale, der er specielt designet til ridesport og heste. Måtterne er til helårsbrug og kan bruges i ridebaner, gangarealer og til paddocks. Når måtterne er etableret under et toplag, giver de maksimalt dræning, komfort og sikkerhed til rytteren. 

      Måtterne er ideelle til at skabe et adskillende lag mellem top- og dræningslag. Det giver den bedste levetid for din ridebane, da dræningslaget ikke med tiden, vil gå op i toplaget. Når måtterne er lagt korrekt har de desuden 20 års garanti!

      Dræning og vand

      Våd ridebane i de våde måneder - nej tak! OTTO måtterne dræner vandet hurtigt for toplaget, hvis ridebanen er etableret med et godt dræningslag. 

      Tør ridebane i de tørre måneder - nej tak! Udover meget gode dræningsegenskaber, har måtterne små kopper, der holder på ovenskydende vand i lidt længere tid. På de dage, hvor det er tørt, har måtterne derfor gemt på lidt af vandet fra våd periode. Dette er dog noget der selvfølgelig fordamper og tørre ud ved varmt og tørt vejr i længere tid. Vander du banen ved siden af, er der ikke ligeså meget vand, der løber til spilde i drænlager.

      Ved almindelig opbygning af ridebane kan man opnå store besparelser på dræn og opfyldningsmaterialer under måtterne, da de har en meget høj bæreevne og dræningseffekt. Hullerne i måtterne leder effektivt overskydende vand igennem, mens de forhøjede “kopper” holder en passende mængde vand tilbage, som derved er med til at holde bunden fugtig længere. Måtterne kan holde på hele 5,4 liter vand pr m2 , hvilket resulterer i en vandbesparelse på 25-30%.

      Odoo billede og tekstblok
      Odoo billede og tekstblok

      Støbabsorberende og skridsikre

      En af de bedste fordele ved OTTO hulmåtterne er, at de øver sikkerheden, sundhed og præstation. Når hesten render rundt på ridebanen, tilfører de et betydeligt tryk på ridebunden, særligt ved springning. En hest vejer gennemsnitligt omkring 600 kg, det betyder at hesten i afsættet og landingen kan tilføre op mod 5 tons tryk på toplaget. OTTO måtterne hjælper med at absorbere store dele af dette tryk, hvilket er med til, at mindske risikoen for hesteskader på både kort- og lang sigt. 

      Ifølge videnskablige undersøgelser, lavet af bl.a. German Association for Technical Inspection (TÜV), absorberer Otto hulmåtten op til 40% af anslagsenergien fra hestenes hove, og dét skåner hestens bevægeapparat. Med andre ord, er det måtten i stedet for hestenes ben, der absorbere kraften. Dette skyldes den ideelle densitet af genbrugs PVC i måtterne. Denne måtte er den eneste i verden, der har videnskabelig dokumenteret effekt. 

      Temperaturbestandig

      OTTO hulmåtterne er blevet etableret i flere tusinde ridebaner over hele verden. Så det svingende vejr, herhjemme i Danmark, er intet problem for måtterne. De fleste materialer har det med, at udvide sig i varmen og mindske sigt i kulde. For store ridebaner eller andre arealer, kan det have en stor effekt på brugen. Derfor etableres OTTO hulmåtterne med et mellemrum mellem måtterne, så der er plads til, at måtterne kan bevæge sig det nødvendige.