Opbygning af ridebaner til World Cup

Opbygning af ridebaner til World Cup Herning

For blot to uger siden stod vi klar i Jyske Bank Boxen og Messecenter Herning for at forandre de store tomme lokaler og lave dem om til kvalitetsridebaner med plads til nationale og internationale topryttere, når World Cup Herning blev skudt i gang ganske få dage efter.

Projektet kræver store ressourcer, da der er tale om ridebaner på flere forskellige placeringer i messecentret, og vi trak på vores dygtigste folk og maskiner, for at sikre den højeste kvalitet.

Opbygning af ridebanen

Første del af projektet bestod i at lægge gummimåtter ud på hele ridebanens areal. Underbunden var af naturlige årsager lagt i form af betonbunden i hele Jyske Bank Boxen. Herefter bestod arbejdet i at få lagt toplag på, som blev gjort ved at laget blev kørt ind ved hjælp af ”dumpere”, og herefter flyttet rundt ved hjælp af mindre maskiner, således at gummimåtterne blev liggende hvor de skulle.

Idet toplaget kun blev lagt grovt ud i starten, blev der herefter benyttet en H1-maskine, som har til formål at rette højden på banen til. Under stævnet blev der benyttet baneplannere og minitraktorer for at banen forbliver i samme høje kvalitet under alle dagene. Det betyder også at banen indimellem blev vandet under stævnet.

Det var naturligvis også vigtigt at for os, at banen var god at ride på hvad end der var tale om dressur- eller springklasser, og det lagde også et pres på banerne, da disse havde behov for den helt rigtige affjedring.

At lave en bane som dem til World Cup Herning kræver mange forskellige maskiner, og for at komme i mål med den store bane benyttede vi os af maskiner i form af frontlæssere, h1, flere ”dumpere” som kørte sandet ind, minilæssere og gummiged. Derudover havde vi hele tiden en mand fra jorden, som kunne være med til at danne et overblik.

Vi er stolte af det gode samarbejde vi har haft med arrangørerne ved World Cup Herning, og ser frem til næste gang hvor vi igen er at finde i hallerne ved de næste store arrangementer.