Våde dækner - hvad nu?

Våde dækner - hvad nu?

I regn og slud skal hesten ud. Men med det lidt ustadige vejr vi har i Danmark, er der god chance for, at du henter din hest ind fra fold med et vådt eller fugtigt dækken. I dag er langt de fleste udendørsdækner i høj kvalitet, hvilket sikrer både en høj åndbarhed samt at din hest ikke bliver våd af nedbøret. Men med det våde vejr, er der en chance for, at der kan opstå fugtskader og svamp hos din hest, fordi hesten ikke kan slippe af med varmen eller fugten gennem dæknet.

Varm hest + vådt dækken = fugtigt miljø for bakterier

Desværre kan vi ikke tvinge vores heste til at stå stille på folden, ikke komme til skade eller blive svedige under dæknet. Det ville ellers afhjælpe mange problematikker for os der nyder livet med heste. Bliver din hest overvarm under sit dækken, er der chance for, at mængden med de naturlige bakterier og svampe i pelsen stiger til et højt niveau, da dæknet kan hindre varmen i at fordampe og slippe væk. Med den fugtige pels eller hud, kan der her opstå grobund for mulige hudinfektioner - her blandt andet svamp og dermatofillus, der ofte ses i forbindelse med fugtige og våde vejrforhold.

Odoo billede og tekstblok

Så hvad kan du gøre for at mindske mængden af bakterier?

Selvfølgelig vil du sikrer dig det bedste for din hest, så dit dækken er valgt nøje for den rette pasform, funktion og fyld der passer til dit og hestens behov. Hvad du ikke kan være herre over - er vejret…

Når du lukker din hest ind fra fold, kan det værre en fordel af skifte til et tørt dækken. Så er der mulighed for at din hest kan få en pause fra udendørsfrakken og det fugtige underlag. Hvis ikke du har muligheden for at skifte til et andet dækken, kan en løsning være at hænge dit dækken til tørre for en kortere stund, eksempelvis mens du rider. 

Til at tørre dit dækken, og undgå våde dækker i stalden, anbefaler vi vores dækkentørre fra SeBo. Den er designet så den både er pæn at se på og praktisk at bruge. Her kan du let hænge dine dækkener til tørre ved at fastgøre dem på stativet. Designet på vores dækkentørrer giver dig også muligheden for at hænge alt ligefra sadelunderlag til gamacher til tørre på stativet. 


Med de tværgående varmerør, fordeles varmen jævnt og giver muligheden for at hænge mindre ting til tørre. Grundet den gode varmefordeling, kan dit rideudstyr nemt tørres.

Derudover kan du opleve flere fordele end at mindske bakterier hos din hest, ved at fremskynde tørringsprocessen. Du kan forlænge levetiden på dine dækner, og opbevarer dem tørt. Med muligheden for at tørre dine våde dækkener, mindsker du behovet for mængden af dækkener, da du altid kan have et tørt ved hånden. 

Bakterier føler sig især hjemme i fugtige tæpper, og derfor begynder dine dækkener ofte langsomt at lugte meget dårligt. Den hurtige tørringsproces kan holde den hurtige spredning af bakterier og lugt i skak.


Læs mere om vores dækkentørre her

Odoo text and image block