Premium Ridebane

Hemmeligheden bag en god ridebane er sandet og knowhow

Hvad enten du har brug for en ridebane til springning eller dressur, er en Premium ridebane den perfekte ridebane til dit behov. Premium ridebanens opbygning indebærer fuld etablering af ridebane, lige fra afgravning af muld, drænlag til anlæggelse af ridebanemåtte og toplag. I vores Premium opbygning af ridebane, har du mulighed for at vælge mellem forskellige løsninger til ridebanemåtte og toplag. 

Af toplag kan der vælges mellem HQ SURFACES SUPREME, HQ SURFACES WOOD eller HQ SURFACES RENT SAND. Med toplag fra Skibby HC opleve en bedre kontakt og mere stabil kontrol. Resultatet af vores toplag er udredt på adskillige forsøg med flere forskellige typer sand, for at finde det bedste resultat til alle typer ridedisciplinerne. 

Af ridebanemåtte kan der vælges mellem Otto Sport Hulmåtte eller RTS Flex måtte. Her er det Otto hulmåtten, der er verdens mest anvendte ridebanemåtte. Ifølge videnskabelige undersøgelser kan Otto måtten absorbere op til 40% af anslagsenergien fra hestenes hove. RTS Flex måtten er en ny spiller på markedet. Den er ekstremt fleksibel og stødabsorberende, selv med maksimal vanding, og forsøg viser en reduktion af anslagsenergien på mere end 50%.

Læs mere om vores toplag og ridebanemåtter.


“Jeg har købt mange forskellige toplag, men med HQ Surfaces Supreme har jeg fundet det ultimative.”  
- Andreas Helgstand 
Odoo text and image block

 

 

Premium Ridebaneopbygning

 

Odoo billede og tekstblok
  • Afgravning af muldlag ned til fast underlag. Oftest graves omkring 50 cm muld, af det valgte ridebaneområde. Dog kan det variere meget alt efter område. 

  • Derefter graves der drænrender så dræn kan etableres. Til udgravningen af dræn bruges gravemaskine med GPS således der kan sikres det optimale fald, således vandet ledes væk fra ridelaget. 

  • Drænrender opfyldes med nøddesten. 

  • Etablering af drænlag. For at ridearealet vil forblive drænet, bliver der lagt knust tegl og beton ovenpå drænrender og den faste grund. De ca. 15 cm bliver kørt ud med vores laserstyret afretter.

  • Udlægning af ridebanemåtte underlag.

  • Derefter etableres kantbrædder og hegn rundt om ridebanen, for at holde på ridelaget.

  • Til slut anlægges et toplag på optil 12 cm. Toplaget bliver kørt ud med vores laserstyret afretter.