Ridebanemåtter

Hemmeligheden bag en god ridebane er materialerne og knowhow

Det er i dag meget normalt at bruge ridebanemåtter i opbygningen af rideunderlaget. Disse måtter anvendes i ridebaner lige under toplaget. Ridebanemåtterne er et effektivt element til at skille lagene i ridebanens opbygning. Måtterne adskiller oplaget for at blande sig med bærelaget i ridebunden. Ydermere kan ridebanemåtterne også have en gavnlig effekt på ridebanens affjedring samt fugtighed.  Måtter kan bruges i alle typer af ridebaner, både udendørs ridebane med også til ridebunden i et ridehus. 
Er der behov for at anlægge rideunderlag på betongulv, er brugen af måtter den eneste løsning, for at få et brugbart underlag. Man kan bruge måtter i alle typer af ridebaner, både inde og ude, og skal man eksempelvis lave en bane i en hal oven på et betongulv, er det den eneste mulighed at lægge måtter først. 

Skibby HC forhandler både de verdenskendte Otto Hulmåtter med er også forhandler, som de eneste i Danmark, af RTS Flex måtter.
Vi startede med at lægge måtterne i en hal, og ikke længe efter havde vi dem under alle vores bunde. Vi har i dag mere end 8.000 m2 ridebane med RTS Flex. Det er vores bedste investering til dato."   - Andreas Helgstrand
Odoo text and image block

 

 

      Otto Hulmåtter

      Verdens mest anvendte ridebanemåtte

      Otto hulmåtten er verdens mest anvendte ridebanemåtte. Den kan anvendes både på almindelige ridebaner og på ridebaner med ebbe/flod-system. Den adskiller effektivt bundmaterialer fra toplag og modsat en fiberdug tager den ikke skade, hvis man rammer den når man rider, harver eller lignende. 

      MINDRE SLID PÅ HESTENE

      Ifølge videnskablige undersøgelser absorberer Otto hulmåtten op til 40% af an- slagsenergien fra hestenes hove, og dét skåner hestens bevægeapparat. Denne måtte er den eneste i verden, der har videnskabelig dokumenteret effekt. 

      Skibby HC er eneste forhandler i Danmark af de originale Otto måtter.

      MANGE FORDELE
      Ved almindelig opbygning af ridebane kan man opnå store besparelser på dræn og opfyldningsmaterialer under måtterne, da de har en meget høj bæreevne og dræningseffekt. 

      Hullerne i måtterne leder effektivt over- skydende vand igennem, mens de forhøjede “kopper” holder en passende mængde vand tilbage, som derved er med til at holde bunden fugtig længere

      Måtterne kan holde på hele 5,4 liter vand pr m2 , hvilket resulterer i en vandbesparelse på 25-30%.

      Odoo - Sample 1 for three columns


      Odoo - Sample 2 for three columns

       

       

      Odoo - Sample 3 for three columns


      RTS Flex måtte

      Ny generation af ridebunde

      Med denne nye måtte, RTS Flex, er vi trådt ind i en ny generation af ridebunde. Vi har siden 2016 lagt den nye og bløde måtte i flere forskellige bunde, og resultaterne har ikke været til at tage fejl af. Fiberbunden bliver aldrig mere for hård eller for uelastisk ved intensiv brug.

      RTS Flex måtten er produceret af overskudsmateriale fra plastindustrien, der er smeltet sammen i måtter med en tykkelse på 36 mm. Denne proces betyder, at der ikke er anvendt lim eller andre skadelige stoffer i måtterne. 

      Måtterne er ekstremt flexible og stødabsorberende, så bunden under maksimal vanding altid kan arbejde sig 1 cm ned. I modsætningen til andre måtter er det den ekstreme fleksibilitet i RTS Flex, der sikrer, at sandet altid forbliver elastisk uden at blive dybt, glat eller blødt.

      Forsøg hos Hollands Teknologiske Institut viser en reduktion af anslagsenergi på mere end 50%. Dette bakkes til fulde op af erfaringer fra vores kunder, som oplever markant færre riderelaterede skader på deres heste.

      Odoo - Sample 1 for three columns


      Odoo - Sample 2 for three columns

       

       

      Severo Jurado Lopez fortæller: “It’s the best riding surface I’ve ever tried.” 

      Lotte og Per Skjærbæk fortæller: “Vi har 5.000 m2 RTS Flex, og det er det bedste, vi nogensinde har gjort for vores bunde.”