Odoo billede og tekstblok

Hemmelighederne er sandet og knowhow

Vores ridebunde tager altid afsæt i vores specielle P10 kvartssand, der har en helt speciel struktur, kornstørrelse og hårdhed.

Sandet er af producenten testet på hestene, ved hjælp af varmesøgende røntgen, og kan se, hvilken type sand, der giver den mindste belastning på hestens bevægelsesapparat – både ved spring og dressur.

“Jeg har købt mange forskellige toplag, men med  denne bane har jeg fundet den ultimative”

Andreas Helgstand

Odoo text and image block
Odoo billede og tekstblok

SPRING ELLER DRESSUR?

Spring >> Testen har omhandlet Kickback effekt og Landing back stroke. Disse tests giver et billede af, hvordan hesten belaster ryggen ved afsæt og hov-, kodeled og sener samt skuldre ved landing.

Dressur >> Testen er koncentreret meget om hestens kontakt til overfladen og hovens træfpunkt i sandet. En for løs overflade kan give varieret træf for hoven og dermed forskellige belastninger i hov-, kodeled og sener. En for hård overflade vil begrænse hovens træfpunkt i sandet til skoens flade. Man vil opleve en bedre kontakt og mere stabil kontrol med dette sand. Der er udredt adskillige forsøg med forskellige typer sand.

Odoo billede og tekstblok

HQ SURFACES SUPREME

Vores mest populære bund, P10 Kvartssand blandet med hvide flokker og fibre.

Fibrene giver en øget fleksibilitet og holder ekstra på vandet i bunden så den forbliver fast og affjedrende. Mængden af fibre og flokker bliver specifikt justeret efter om banen skal bruges til dressur eller spring.

Odoo billede og tekstblok

HQ SURFACES FIBER  

Samme bund som HQ Surfaces Supreme, med den forskel at flokker og fibre er farvede. Det gør at bunden derfor er mere prisvenlig, men stadig med den ultra populære P10 Kvartssand.

Fibrene giver en øget fleksibilitet og holder ekstra på vandet i bunden, så den forbliver fast og affjedrende. Mængden af fibre og flokker bliver specifikt justeret efter om banen skal bruges til dressur eller spring.Odoo billede og tekstblok

HQ SURFACES WOOD  

P10 kvartssand med kerneflis. Kerneflisen giver ligesom flokker og fibre en øget evne til at holde fugten længere i banen og en øget fleksibilitet, men man skal huske på at træflis har en begrænset levetid, og derfor holder en Wood bund ikke så længe som en fiberbund.

Odoo billede og tekstblok

HQ SURFACES  

En ren sandbund af P10 kvartssand, til alsidigt brug.

Se de mange muligheder:

Billeder fra nogle af de ridebaner vi har lavet: