Odoo billede og tekstblok

Hemmelighederne er sandet og know-how

Vores ridebunde tager altid afsæt i vores specielle P10-kvartssand, der har en helt speciel struktur, kornstørrelse og hårdhed.

Sandet er blevet testet på heste af producenten. Ved hjælp af varmesøgende røntgendette kan det ses, hvilken type sand der belaster hestens bevægelsesapparat mindst muligt – både ved spring og dressur.

“Jeg har købt mange forskellige toplag, men med  denne bane har jeg fundet det ultimative.”

- Andreas Helgstand

Odoo text and image block
Odoo billede og tekstblok

SPRING ELLER DRESSUR?

Spring 

Testen har omhandlet kickback-effekt og landing back stroke. Disse tests giver et billede af, hvordan hesten belaster ryggen ved afsæt, og hvordan hov, kodeled, sener og skuldre belastes ved landing.

Dressur

Testen er koncentreret meget om hestens kontakt til overfladen og hovens træfpunkt i sandet. En for løs overflade kan give varieret træf for hoven og dermed forskellige belastninger i hov, kodeled og sener. En for hård overflade vil derimod begrænse hovens træfpunkt i sandet til skoens flade.

Man vil med HG Surfaces opleve en bedre kontakt og mere stabil kontrol. Der er udredt adskillige forsøg med forskellige typer sand for at finde frem til resultatet.

Odoo billede og tekstblok

HQ SURFACES SUPREME

Dette er vores mest populære bund. Den består af P10-kvartssand blandet med hvide flokker og fibre.

Fibrene giver en øget fleksibilitet og holder ekstra på vandet i bunden, så den forbliver fast og affjedrende. Mængden af fibre og flokker bliver specifikt justeret alt efter, om banen skal bruges til dressur eller spring.

Odoo billede og tekstblok

HQ SURFACES FIBER  

Bunden her er stort set ens med HQ Surfaces Supreme. Der er dog den forskel, at flokker og fibre er farvede, hvilket gør bunden mere prisvenlig. Den indeholder stadig det ultrapopulære P10-kvartssand.

Fibrene giver en øget fleksibilitet og holder ekstra på vandet i bunden, så den forbliver fast og affjedrende. Mængden af fibre og flokker bliver specifikt justeret alt efter, om banen skal bruges til dressur eller spring.Odoo billede og tekstblok

HQ SURFACES WOOD  

Denne bund består af P10-kvartssand med kerneflis. Ligesom flokker og fibre gør kerneflisen, at bunden kan holde på fugten i lang tid. Det skaber også en øget fleksibilitet.

Man skal huske på, at træflis har en begrænset levetid, og derfor holder en Wood-bund ikke lige så længe som en fiberbund.

Odoo billede og tekstblok

HQ SURFACES  

Dette er en ren sandbund af P10-kvartssand til alsidigt brug.

Se de mange muligheder

Billeder fra nogle af de ridebaner vi har lavet