Toplag

Hemmeligheden bag en god ridebane er sandet og knowhow

Det ultimativt bærende element i en ridebane fra Skibby HC er vores helt specielle P10 kvartssand, der sammen med uvurderlig viden og årelang erfaring skaber ridebaner af allerhøjeste kvalitet og til alle formål. Vi anvender altid P10 kvartssand, da det har nogle specielle egenskaber, der gør det særdeles velegnet i ridebaner, både alene, men også med fiber eller flis. Det særlige ved kvartssandet er, at det er meget hårdt og har en mere kantet og skarp struktur end almindeligt sand. Og netop denne struktur er med til at give sandet en evne til at pakke og fjedre i stedet for at flytte sig og rulle.  Almindeligt sand er ikke lige så holdbart som kvartssand, da det er et mere afrundet materiale. 

Det almindelige sand kan derfor let flytte sig, når en hestehov sætter fra eller lander; med andre ord kan det almindelige sand hurtigt blive glat og uden affjedring. Med tiden vil alle slags sand selvfølgelig blive slidt og de enkelte sandkorn mindre kantede, men da strukturen og hårdheden på kvartssandet er så meget bedre, er holdbarheden meget længere. Størrelsen på vores kvartssand, P10, har vi bl.a. valgt på baggrund af en engelsk undersøgelse, der er lavet i samarbejde med vores danske leverandør. Sandet er testet ved, at man med hjælp af varmesøgende røntgen har kigget på, hvilken type sand der gav den mindste belastning af hestenes bevægeapparat ved både springning og dressur. 

“Jeg har købt mange forskellige toplag, men med HQ Surfaces Supreme har jeg fundet det ultimative.”  
- Andreas Helgstand 
Odoo text and image block

 

 

Toplag til alle ridediscipliner

HQ Surfaces er ideelt til dit hehov


Hvad enten du har brug for et toplag til springning eller dressur, vil du med HQ Surfaces fra Skibby HC opleve en bedre kontakt og mere stabil kontrol. Resultatet af vores toplag er udredt på adskillige forsøg med flere forskellige typer sand, for at finde det bedste resultat til alle typer ridedisciplinerne. 

Springning:  Testen har omhandlet kickback-effekt og landing back stroke. Disse tests giver et billede af, hvordan hesten belaster ryggen ved afsæt samt hovled, kodeled, sener og skuldre ved landing.


Dressur:  Testen er koncentreret meget om hestens kontakt til overfladen og hovens træfpunkt i sandet. En for løs overflade kan give varieret træf for hoven og dermed forskellige belastninger i bevægeapparatet. 

Med vores kvartssand vil man opleve en bedre kontakt til underlaget og en mere stabil kontrol for hesten.

Hos Skibby HC har vi tre typer af toplag; HQS Supreme, HQS Wood og rent sand. Læs mere om typerne nedenfor.

Odoo - Sample 1 for three columns

HQ SURFACES SUPREME

Dette er vores mest populære toplag til ridebanebunde. Den består af P10-kvartssand blandet med hvide flokker og fibre. Fibrene giver en øget fleksibilitet og er med til at holde godt på vandet i bunden, så bunden forbliver fast og affjedrende. Fibrene er lavet af syntetisk materiale og forgår derfor ikke under de fugtige forhold, der er i en den optimale ridebane. Ydermere bliver mængden af fibre og flokker specifikt justeret alt efter, om banen skal bruges til dressur eller springning.


Ved regelmæssig opfyldning og korrekt pasning og pleje, har denne type bund en ubegrænset levetid og kan derfor hurtigt være en fornuftig investering.
Odoo - Sample 2 for three columns

HQ SURFACES WOOD

  Denne type af toplag består af P10-kvartssand blandet med kerneflis. Ligesom flokker og fibre gør kerneflisen, at bunden kan holde på fugten i lang tid og bliver mere fleksibel og affjedrende.

Vores WOOD-bund er et mere prisvenligt alternativt til HQS SUPREME, men man skal huske på, at træflis er organisk materiale, som har en begrænset levetid, og derfor vil en WOOD-bund ikke holde lige så længe som en SUPREME.  
Odoo - Sample 3 for three columns

HQ SURFACES RENT SAND

Dette sand er til dig, der vil have en ridebane der udelukkende består af vores specielle P10 kvartssand. Det er ligesom vores andre typer toplag også en velfungerende løsning. Ulempen ved en bane med dette toplag er, banen skal vandes lidt oftere, da den ikke har hverken fibre eller flis til at holde på vandet. Det er selvfølgelig den mest prisvenlige løsning, og skulle man af den ene eller anden årsag fortryde, at man ikke valgte SUPREME eller WOOD, kan fibre eller flis altid efterfyldes.