Træhegn og låger

Hemmeligheden bag en godt hegn til ridebane eller fold er kvalitet og knowhow

Skibby HC har stor erfaring i etablering af hegn ved store som små anlæg. Hvad enten det er til ridebanen, foldene eller paddocks sætter vi altid en stor ære i, at kunne levere et arbejde i bedste kvalitet. Vores materialer er nøje udvalgte, for et træhegn er ikke bare et træhegn. Dit træhegn skal være holdbart og robust, men også passe godt ind i omgivelserne.

Hos Skibby HC leverer vi træhegn til din ridebane eller folde af særdeles god beskaffenhed og med ekstrem lang levetid, og som smukt omkranser din ridebane eller dine folde. Vi skræddersyer dit nye træhegn, så det er tilpasset lige netop din ridebane eller folde med dine behov. Har du brug for rådgivning til inddeling af folde eller andet, står vi altid klar med gode råd og erfaringer. Såfremt det ønskes, har vi også maskiner til montering af dit hegn.
Vi tilbyder flere forskellige typer af stolper, lægter og kraftige låger i lige præcis den overflade behandling du ønsker. Er du i tvivl om hvilken løsning, du har behov for, rådgiver vi gerne vores kunder til at vælge det helt rigtige træhegn, der bedst muligt passer ind i omgivelserne, samt optimerer brugen af en udendørs ridebane.  

Se vores træhegn her

Se vores låger her

Vi leverer attraktive træhegn med kraftige låger, som passer perfekt ind i landskabet.  Vi rådgiver vores kunder til at vælge det helt rigtige træhegn, der harmonisk passer til de topografiske betingelser i det aktuelle terræn.

Odoo text and image block


OVERFLADEBEHANDLING OG TRÆVALG

Skibby HC bruger kun træprodukter der omhyggeligt er fortøret og derefter enten er trykimprægneret eller blevet efterbehandlet med trætjære. Vælger du en løsning med trykimprægnerede træprodukter, er hele stolpen behandlet. Vores træhegn kan holde i mere end 20 år grundet den høje kvalitet. 

Af overfladebehandling anbefaler vi vores løsning, som er forbehandlet med trætjære, for at opleve den længst mulige levetid. Valget af overfladebehandling betyder ikke kun en forbedret holdbarhed, men reducerer samtidig risikoen for, at hestene gnaver i hegnet.

Læs mere om overfladebehandling og trævalg her

Odoo billede og tekstblok

STOLPER

Vi kan levere 10 forskellige typer af stolper, både i runde og firkantede udgaver. Her kan der blandt andet vælges runde, afbarkede stolper, som giver et mere naturligt look, eller maskindrejede stolper for et mere enkelt og stilrent udseende.

Stolperne er enten trykimprægneret eller behandlet med trætjære, og fælles for alle er, at de er behandlet med trætjære i spidsen, som er i jorden. Dette gør dem modstandsdygtige overfor råd og sikrer en ekstra lang levetid på min. 20 år.

Når du skal udvælge stolper til dit hegn, skal du overveje budget og æstetik. Stolperne er fremstillet i enten kvalitetsgran eller fyr som standard. Ved specielle ønsker, kan vi også levere stolper i andre typer af træ. Fx. tropisk- eller hårdtræ.Udover materiale og behandlingsvalg, er det næste spørgsmål så, hvorvidt lægter skal være gennemløbende eller sættes på udvendigt. De stolper der passer til gennemløbende lægter, er oftest noget større i diameteren. Det kan dermed give et mere bastant udseende i forhold til de almindelige, og mere budgetvenlige stolper, hvor lægten monteres på.


Vælg mellem forskellige typer:

  • Rund afbarket stolpe

  • Maskine afrundet stolpe

  • Uhøvlet firkantet stolpe

  • Høvlet firkantet stolpe

  • Boret og maskinafrundet stolpe

LÆGTER

Dit hegns udtryk er afhængig af både valg af stolper og i særdeleshed også  dit valg og antal af lægter. Antallet af lægter, er det der afgører højden på dit hegn. Hvor højt dit hegn du ønsker dit hegn skal være, afhænger af dine præferencer, men også hvilke typer af heste du har. 

Har du ponyer, behøver hegnet blot 2 lægter, har du store heste kan 3 lægter være en fordel. Har du meget små ponyer, kan det også være lægterne skal sidde lavere end normalt. Temperament, styrke og talent (for springning), kan også være med til at afgører, hvilket hegn du skal have. Tommelfingerreglen er, at hegnet skal være 4/5 i højden af den højeste hest. Dvs. Har du en hest på 170 cm skal hegnet helst være tæt på 135 cm.

Alle vores træhegn kan leveres i højderne 130 cm, 155 cm og 185 cm som standard. 

Udformningen af dit hegn, er afhængig af hvordan du ønsker dine læger. Vi har flere muligheder, hvad enten du ønsker, at dit hegn har to, tre eller fire tværgående lægter. Lægterne er fremstillet i enten kvalitetsgran eller fyr som standard. Kan også fås i nordisk hårdtræ og med enten tjærebehandling eller trykimprægnering.

Vælg mellem fire forskellige typer af lægter:

  • Hele rundstokke

  • Halve rundstokke

  • Firkantede lægter

  • Ovale lægter


Har du yderligere ønsker, kontakt os gerne, for en snak om mulighederne. 

Odoo billede og tekstblok


Multitab Product with Header